Artikelindeks

Klubbens historie

Det begyndte faktisk for mange år siden. Nogle unge knægte skulle imponere egnens dejlige piger og hvad anvender man i disse situationer?

Lokkemad. ! ! !

Ture på bagagebæreren på cyklen. - Hvad mere kan man forlange, når man som 12-årig har en dejlig pige på bagagebæreren. Senere blev det bag på twinsædet på den borede og hakkede knallert.

Rask skulle det gå.

Ikke fordi interessen ikke altid havde været der, men pengepungen i de unge år var mere til fest og ballade, pigejagt og bajere, end til investeringer i motorcykler. De unge blev lidt ældre, mere satte og fik på et senere tidspunkt i livet lyst til at samles omkring motorcykler. Det udmøntede sig i år 2000 i, at en kreds af de unge rødder, der nu var blevet ansvarlige familiefædre, købte det gamle missionshus i Roum for den nette sum af 120.000 kroner. 12 mand delte købesummen med en 10'er til hver. Overtagelsen var den 1. marts.

Siden overtagelsen er der investeret i en del moderniseringer og forbedringer. I 2001 blev huset forsynet med nyt tag, ny skorsten, tagrende og nedløbsrør.
Det er heller ikke gået ubemærket hen i de offentlige systemer. Nu er huset vurderet til 160.000. Men huset er endnu ikke færdigt og der mangler stadig småtterier foruden de sædvanlige opgaver med vedligeholdelse. Der er planer om at lave et nyt dansegulv. Ved det årlige træf Kristi Himmelfartsdag, er det således ikke usædvanligt at et par eller to tager en svingom. Og når nu gulvtæppet alligevel skal skiftes, så kan vi lige så godt lave et dansegulv.

I huset er nogle stykker inventar, der hæges om. Den oprindelige talerstol fra tiden, hvor Guds ord var mere talt i huset end i dag, står på sin plads midt i lokalet og alle der har lyst, kan øve sig på talen på en rigtig talerstol.

Endvidere er der den berømte hest.Ikke af kød og blod, men fra den gamle skoles gymnastiksal. Spring over hesten er obligatorisk for alle nye medlemmer. Hesten er en gave fra Steen, der havde den med fra skolen, hvor han er vokset op.

Huset har således en spændende historie og ikke mindst i perioden, hvor to missionsretninger udkæmpede veritable slag om magten i det lille samfund, Roum. I dag hersker fred og idyl. Byen har vænnet sig til de mange motorcykler og naboskabet udmønter sig bl.a. i, at byens beboere låner MC Bethesda til familiefester og gerne tager del i de arrangementer, klubben afholder.

I forbindelse med klubbens arrangement Kristi Himmelfartsdag er det, således blevet muligt at afspærre det meste af byen fra kl. 14 - 24. Sådan noget kan man ikke, medmindre man har et godt naboskab. Det må vi for alt i verden ikke spolere.

 


 

Indlæg fra Roums beboerblad foråret 2003 

Årets gang hos MC Bethesda
Det kan ikke undgås, at motorcykelklubben MC Bethesda er med til at tegne bybilledet i Roum.
Med klubbens tilholdssted midt i byen, er der ikke mange, der slipper for lyden af de forskellige maskiner, når de kommer gennem gaderne, enten alene eller i flok

Godt naboskab er fra klubbens side magtpåliggende, og derfor ser MC Bethesda også frem til at beboerne i Roum deltager i de begivenheder, som klubben afholder. Måske skal vi lige tilføje - af hensyn til de nye i byen - at MC Bethesda er en motorcykelklub, hvor de fleste medlemmer har rod i eller omkring Roum, og at formålet med klubben er hyggeligt samvær omkring det at køre motorcykel samt udveksling af erfaring om alt det mekaniske. Ud over dette, så er man altid klar til en hyggestund.

I 2002 var der således flere arrangementer i klubben.

Der var en tur til Norge i 8 dage med 6 motorcykler. En tur til Sverige hvor 5 motorcykler deltog og Kristi Himmelfartsdag i Roum, som jo nu er en traditionsrig dag med mange fremmede deltagere. I "det skjulte" var der ture til "Touring Camp" på Djursland. Det er en campingplads, som alene er indrettet til motorcyklister.

Som Roums beboere har opdaget, så sker der jævnligt noget i det gamle missionshus.

I MC Bethesda er vi glade for, at byens borgere deltager i klubbens liv. For nogles vedkomende nok mere intensivt end for andres.

I år har MC Bethesda fået tilgang af en del nye medlemmer. Det er karakteristisk for de nye medlemmer, at der er tale om voksne mennesker med "villa, volvo og vovhund". Fælles er interessen for det, at køre på motorcykel. Friheden på landevejen, duften af en græsmark, duften af blomsterne og naturligvis også landmændenes gylle. På motorcykel får du alle indtrykkene med, og så er det et faktum, at du kun har to hjul og dermed er du en af de svage i trafikken. Det ligger dybt hos alle på to hjul.

I 2003 ser vi frem til vort arrangement Kristi Himmelfartsdag.

Vi vil hermed gerne invitere Roums beboere med til denne dag, hvor vi forventer op mod 150 besøgende motorcyklister fra nær og fjern.

Med venlig hilsen og på gensyn

MC Bethesda